Informații privind interpreţii şi traducătorii autorizaţi de către Ministerul Justiției


Potrivit Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare, instituţia competentă cu privire la autorizarea şi evidenţa interpreţilor şi traducătorilor este Ministerul Justiţiei.




II. Procedura suspendării / încetării suspendării calităţii de interpret şi traducător autorizat

III. Procedura de schimbare a autorizaţiei (ca urmare a modificării numelui)










* Ordinul nr. 1054 din 27 iulie 2005 privind aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 178/1997 pentru autorizarea şi plata interpreţilor şi traducătorilor folosiţi de Consiliul Superior al Magistraturii, de Ministerul Justiţiei, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul Naţional Anticorupţie, de organele de urmărire penală, de instanţele judecătoreşti, de birourile notarilor publici, de avocaţi şi de executori judecătoreşti, cu modificările şi completările ulterioare”

* Ordinul nr. 772C-414 din 5 martie 2009 privind stabilirea tarifelor pentru plata interpretilor si traducatorilor autorizati.



* Lista interpreților și traducătorilor autorizați din România.


E-mail: interpret-traducator-autorizat@just.ro



Informații privind dobândirea calităţii de notar public

Legea nr. 36/1995, republicată, prevede că notar public poate fi cel care îndeplinește următoarele condiții:

* Mai multe informații, pe site-ul oficial al Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România.

* Lista notarilor publici din România.

* Legislație



Sursa: Ministerul Justiției

Comentarii