Colaborarea la distanță

Follow my blog with Bloglovin
Agenții sau notariate

Fără o colaborare cu agențiile de traduceri din țară, traducătorul nu se poate dezvolta pe plan profesional așa cum și-ar dori. Cei care vor să lucreze cu agențiile de traduceri, și care nu și-au format o clientelă solidă, nu au nici cea mai mică șansă de a câștiga constant niște venituri din care să trăiască decent. Nu este ușor să colaborezi doar cu agenții din orașul tău, mai ales dacă trăiești într-un oraș micuț din provincie, iar oportunitățile sunt limitate. De aici, se naște nevoia de a colabora astfel, cu agenții din toată țara, pentru îmbunătățirea performanței în domeniu și mai ales a veniturilor. 
Notariatele oferă oportunități extraordinare unui traducător care vrea să se dezvolte în acest domeniu, însă acest tip de colaborare nu este tot timpul oportun, pentru că traducerile se desfășoară doar în sfera legală,  și nu oferă tot timpul o stabilitate financiară pentru traducătorul care-și atrage clienții din această zonă. În orașele mici, unde cam toată lumea cunoaște pe toată lumea, notarii rămân setați pe traducătorii cu care au colaborat în nenumărate rânduri, și, rareori, își extind colaborarea cu alți traducători, acolo unde cererea este mai mare pe piață. 

Deși într-un banal oraș lista traducătorilor este foarte mare, practic, foarte puțini lucrează efectiv cu agenții din oraș sau cu notariate. Majoritatea se îndreaptă foarte mult în sfera online-ului, a colaborării la distanță, fiind în primul rând, mult mai comod, motivant, financiar și profesional.

Dar de aici se nasc următoarele întrebări:
  • putem avea încredere în orice agenție de traduceri sau colaborator?
  • încheierile sunt sau nu un mijloc legal sau eficient pentru o bună colaborare?
  • putem avea astfel un venit constant sau mai mare?
  • avem siguranța că traducerea este semnată de traducătorul care a efectuat-o?
  • conștientizăm responsabilitatea pe care o avem ca traducători, în cazul unei erori legale?
Sunt multe întrebări pe care ni le punem reciproc, atât noi, cât și colaboratorii. Nu există siguranță în mediul online, dar, de cele mai multe ori nu ne rămâne decât să ne bazăm pe încredere și propria intuiție, pentru ca lucrurile să decurgă așa cum trebuie.